Comportament si caracter

Akita inu e un caine calm, fidel si receptiv, dar si temperamental (foarte atent la stimuli externi pozitivi si negativi). Este un bun caine de paza, in japonia este simbolul curajului, puterii si lealitatii. Este un caine maiestuos datorita miscarii sale plina de demnitate si mandrie.

Educatie

Unicul defect al acestei rase este tendinta masculilor de a fi mai putin toleranti cu semenii lor din care cauza necesita o educatie ferma si prietenoasa. Trebuie sa fiti constanti si temeinici, sa cautati sa ii captati atentia si sa-i cuceriti respectul facandu-l sa inteleaga ca nu poate sa actioneze intotdeauna dupa voia sa. Nu va lasati sedusi de aspectul de ursuleti incantatori, pentru ca vor creste si vor atinge masculii pana la 70 cm in greaban si 45 kg.

Argumente pentru a achizitiona (sau nu) un Akita

Pro

  • este un caine care latra putin
  • este un caine discret si curat
  • are o miscare delicata,maiestuoasa
  • este grijuliu cu copiii mici, femele au un comportament asemanator unui baby sitter

Contra

  • este un caine care nu are incredere in straini.
  • lasa o cantitate mare de par in perioada de naparlire
  • este un caine de talie mare si nu poate fi transportat oriunde
  • ca orice alt caine are nevoie sa fie alaturi de familie
  • masculii au tendinta de a fi dominanti,necesita dresaj

Akita este un caine care, desi se face iubit, totusi nu este un caine pentru oricine, este un caine cu caracter particular si necesita atentie.

Stapanul ideal

Akita are nevoie de un stapan care il intelege si care realizeaza ca are de-a face cu un caine cu o inteligenta peste medie si a carui personalitate trebuie respectata. Datorita expresiei enigmatice asiatice care fascineaza, reuseste sa dezarmeze pe oricine insa mare atentie deoarece in spatele calmului aparent este un caine care poate reactiona fulminant. Akita nu e un caine robot si poate surprinde datorita faptului ca gandeste cateodata altfel decat stapanul. Este un caine frumos care nu are nevoie de trimming, stripping sau alte artificii ale coafurii canine. Este indicat celor care cunosc chinologie si vor un caine cu totul deosebit.

webcams for different cities
motorcycle singles site
singles teachers friends dating
singles resorts caribbean
online serial date